top of page
ULEABO-NALLIKARI-OULU.png

ULEABO

X

OULU

ULEABO X OULU 

MATKAOPPAASI OULUUN

Oulu - Capital of Northern Scandinavia. Tällä lauseella Oulu markkinoi itseään, eikä suotta. Onhan Oulu kuitenkin yli 200 000 ihmisen asuttama tunnettu yliopistokaupunki, joka tunnetaan sekä sen upean innovatiivisista ihmisistä, kauniista luonnostaan kuin myös urheilustaan.

 

Oulu on laaja ja mahtava kaupunki, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, halusit sitten kierrellä rauhassa Ainolan puiston upeissa puistomaisemissa luonnosta nauttien tai hakea urheiluelämyksiä katselemalla Kärppien ottelua Raksilassa. Jotta sen oman mielenkiinnonkohteen löytyminen helpottuisi Oulun laajasta tarjonnasta niin kasasimme pienen ULEABO X OULU matkaoppaan, jossa kerromme joitakin meidän mielestämme kokeilemisen arvoisia asioita Oulusta.

KULKUYHTEYDET OULUUN

Oulu sijaitsee Pohjois-Suomessa Perämeren rannikolla. Kulkuyhteydet Ouluun ovat hyvät ja sinne pääseekin lähes jokaisesta Suomen kolkasta jollakin julkisella kulkuvälineellä. Oulusta on myös hyvät jatkoyhteydet joka puolelle Suomea, sekä Oulun lentoasemalta myös ulkomaille.

Mikäli saavut Ouluun lentokoneella niin olet laskeutunut Oulun lentoasemalle (Lentokentäntie 720, 90140 Oulu), joka sijaitsee Oulunsalossa. Lentokentältä matkaa Oulun keskustaan on noin 14 kilometriä, joten mistään kävelymatkasta ei ihan puhuta. Autolla matkaan meneen noin 15 minuuttia ja taksi keskustaan maksaa noin 30 euroa.

 

Lentokentältä on kuitenkin keskustaan hyvät julkiset kulkuyhteydet (linja-auto), joilla matka taittuu noin 30 minuutissa. Lentokentälle ja kentältä pois liikennöivät päivittäin Oulun joukkoliikenteen linjat 8 ja 9. Linja 8 ajaa Teknologiakylään ja linja 9 menee keskustaan. Linjoja operoidaan ahkerasti päivän aikana, joten myöskään illalla ei yleensä joudu odottamaan yli puolta tuntia bussin lähtemistä. Lippu lentokentältä Oulun keskustaan maksaa 5,80 euroa ja sen voi ostaa käteisellä bussista. Tässä vielä linjojen 8 ja 9 kulkureitit.

Ouluun pääsee myös hyvin bussilla ja junalla. Sekä Oulun rautatieasema, sekä linja-autoasema sijaitsevat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Oulun ydinkeskustasta, joten niistä on kätevä jatkaa matkaa kävellen. Linja-autoasema sijaitsee Raksilassa, mutta kävelemällä alikulkusillan alta on noin minuutissa rautatieasemalla ja täten lähes keskustassa.

ULEABO-KULKUYHTEYDET-OULUUN

OULUSSA PÄRJÄÄT ILMAN AUTOAKIN

Vaikka Oulu onkin maantieteellisesti hyvin laaja, niin se on kuitenkin useiden mahdollisuuksien kaupunki sen suhteen mitä tulee Oulussa liikkumiseen. Majoituit Oulussa sitten päivän tai kuukauden, niin Oulussa pärjäät varsin hyvin myös ilman omaa autoa. Oulu on panostanut paljon julkisiin kulkuyhteyksiin viimeaikoina, mutta ennen kaikkea se on panostanut pyöräilymahdollisuksiin. Oulu tunnetaankin pyöräilykaupunkina, ja myös me suosittelemme pyörää liikkumisvälineeksi varsinkin kesäisin. Pyöriä saat kätevästi joko meidän kauttamme tai voit käyttää Oulussa olevia kaupunkipyöriä.

Lyhyen viikonloppumatkan aikana Oulussa pärjää varsin hyvin ilman pyörää tai julkisia kulkuneuvoja, sillä lähes kaikki ravintolat ja palvelut sijaitsevat keskustan tuntumassa. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee myös hyvin lähialueille ja Nallikariin voi tarpeen vaatiessa hurauttaa myös hauskalla oululaisella minijunalla eli Potnapekalla. Välillä kuitenkin myös taksin käyttäminen voi olla tarpeellista, jolloin suosittelemme käyttämään esimerkiksi OTAXI App tai Valopilkku sovellusta, joilla saat taksin helposti ja vaivattomasti. 

HYVÄT RAVINTOLAT OULUSSA?

Missä syödä Oulussa? Mitkä ovat Oulun parhaat ravintolat? Oulun paras kebab? Entä mistä saa Oulun parhaat burgerit? Näitä kysymyksiä kuulemme jatkuvasti ja haluammekin tuoda tähän soppaan nyt myös omat mielipiteemme. 

Heti alkuun tulee todeta, että ravintolatarjonta Oulussa on verrattain hyvä. Ravintoloita löytyy useita erilaisia ja eri tilanteisiin sopivia. Jos alkaisimme listaamaan tähän kaikki Oulun hyvät ravintolat niin listasta tulisi niin pitkä, ettei sitä kukaan jaksaisi lukea, joten olemme listanneet vain muutamia suosikkejamme.

Ymmärrettävästi aina ei jaksa, tai pysty lähtemään ravintolaan syömään paikan päälle. Tällöin apuna voi käyttää esimerkiksi Wolt sovellusta, joka tarjoaa kaikille koodilla ULEABO rekisteröityville uusille käyttäjille kolme ilmaista kotiinkuljetusta. 

uleabo-pizza-ravintolat-oulussa-missa-sy

PIZZAT

Puistola

Ravintola Pannu

Majoneesipizzat

Oulu on tunnettu erityisesti majoneesipizzoistaan, eli tuttavallisemmin majokänkyistä. Majokänkky onkin jokaisen koettava ainakin kerran Oulussa käydessään. 

 

Majoneesipizzoja saakin nykyään lähes jokaisesta Oululaisesta Pizzeriasta, joten hirveästi ei voi vikaan mennä, haki pizzansa sitten mistä vain. Ehkä legendaarisimmat majoneesipizzat löytyy kuitenkin Kauppurienkadulla sijaitsevasta Da Max pizzeriasta. Da Max on auki lähes yötä-päivää ja se onkin sijaintinsa puolesta erittäin suosittu paikka myös myöhäisillan ruokailulle.

 

Toinen varteenotettava vaihtoehto perinteisistä pizzerioista on Da Mario, jossa on varmasti Oulun pizzerioiden paras lisukepöytä. Lisukepöydästä löytyy kaikkea aina savulohesta lähtien, ja tähän kun vielä lisätään loistavat pizzat niin on Da Mario aina varma valinta.  

Oulusta löytää majoneesipizzojen lisäksi myös hieman laadukkaampaa ja aitoa Italialaista pizzaa esimerkiksi Puistolasta. Puistolassa pizzat on leivottu taikinajuureen ja ne valmistetaan aidoista Italialaisista pizzajauhoista Napolilaiseen tapaan.

Pizzat ovat erittäin maistuvia ja miljöö Puistolassa on myös kuin aidossa Italialaisessa pizzeriassa punaruutuisine pöytäliinoineen. Paikka sopii mahtavasti niin kaveriporukan rennompiin illanistujaisiin kuin juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Kokeilunhaluisille Puistolasta löytyy myös ns. valkoisiapizzoja, joissa ei käytetä tomaattikastiketta ollenkaan.

Puistola sijaitsee Oulun keskustassa ja yleensä erillistä pöytävarausta paikkaan ei tarvitse tehdä. 

Puistola, Pakkahuoneenkatu 15, 90100 Oulu

Ravintola Pannu on ollut legendaarinen paikka niin Oululaisten kuin muidenkin keskuudessa jo pitkään. Pannu on ehkä tunnetuin pannupizzoistaan, mutta he tarjoavat myös muitakin ravintola-annoksia, jotka ovat myös erittäin hyviä. Sijainti ja miljöö Kauppurienkadun kellarikerroksessa on loistava, jonka takia suosittelemmekin varsinkin viikonloppuisin varaamaan pöydän etukäteen mikäli aiot suunnata illalliselle Pannuun.

Pannun pannupizzat ovat saavuttaneet legendaarisen aseman Oululaisten keskuudessa niiden mehukkaan ja paksun pohjan ansiosta. Pizzoja saa monen kokoisina, jolloin ne sopivat myös pienempään nälkään ja tarvittaessa myös jaettavaksi.

Ravintola Pannu, Kauppurienkatu 12, 90100 Oulu

BURGERIT, ELI HAMPURILAISET

Cafe Rooster on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Oulun suosituimmista ravintoloista, kahviloista ja pubeista. Kyllä, luit oikein. Rooster, eli Roosteri on kaikkea näitä ja on vieläpä näissä kaikissa kategorioissa Oulun suosituimpia. 

Koska otsikossa puhutaan hampurilaisista, eli burgereista niin keskitytään nyt Roosterin burgereihin. Roosterin burgerit aiheuttivat kohinaa Oulun kaduilla, kun aikoinaan huhuttiin, että nyt on löytynyt kilpailija, ja jopa syrjäyttäjä legendaariselle Kauppuri5:n burgerille. Roosterin burgerit ovatkin olleet erittäin pidettyjä niiden mehukkaiden pihvien, sekä runsaiden vaihtoehtojen ansiosta. Vaihtoehtoja löytyy paljon aina vegeburgereista kalaburgereihin. Roosterin vahvuuksia ovat myös viihdyttävä miljöö mihin jää mielellään istumaan oluelle tai kahville myös ruokailun jälkeen. Varsinkin viikonloppuiltaisin Rooster on niin suosittu, että suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen.

Cafe Rooster, Torikatu 26, 90100 Oulu

Tuba Food & Lounge eli tuttavallisemmin vain Tuba sijaitsee Ainolan puiston laidalla, eli hieman kauempana, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä Oulun keskustasta.

Roosterin tavoin myös Tuba on erittäin monipuolinen paikka, josta saa sekä lounasta, burgeria, pizzaa kuin myös loistavia brunsseja. Tuban pizzat ovat loistavia Napolilaistyyppisiä ja niitä voikin huoletta suositella hyvän Napolilaisen pizzan ystäville. Tämä Tuban monipuolisuus onkin Tuban ehdottomia vahvuuksia, sillä sellaisia paikkoja joista saa sekä todella hyvää pizzaa, että burgeria ei ole kovin montaa varsinkaan Oulussa. Tuba toimiikin loistavana ratkaisuna, jos esimerkiksi osa porukasta haluaisi syödä hampurilaisia ja osa haluaisi syödä pizzaa. Silloin menemällä Tubaan kukaan ei joudu tekemään kompromisseja, vaan kaikki saavat priimaa molemmissa kategorioissa.

Tuba Food & Lounge, Mannenkatu 2 90130 Oulu

The Cheezburg Factory on hieman erilainen paikka verrattuna esimerkiksi Cafe Roosteriin tai Tuba Food & Loungeen jo senkin vuoksi, että kyseessä on pelkästään hampurilaisten tarjoiluun keskittynyt paikka, jossa ei esimerkiksi alkoholia tarjoilla ollenkaan. 

The Cheezburg Factory sijaitsee rautatieaseman vieressä, joten se on hyvä vaihtoehto, jos saavut nälkäisenä junalla Ouluun. The Cheezburg Factoryn annoskoot ovat isoja ja hintataso hieman esimerkiksi Tubaa ja Roosteria huokeampi. The Cheezburg Factory on tunnettu luonnollisesti burgereistaan, mutta erityismaininta pitää antaa myös heidän maittaville pirtelöilleen, joilla on mahtava viimeistellä hampurilaisateria.

The Cheezburg Factory, Asemakatu 39, 90100 Oulu

bottom of page